Lazada Malaysia

Tuesday, March 19, 2013

Home » Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M)

Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M)

Assalamualaikum.
* Maaf sebab capture belakang kad saje sebab di hadapan ada nombor kad. Maaf.

Entri ni sepatutnya dah lama buat, tapi tak tau camne memori ni tiba-tiba lupa nak update pasal kad diskaun siswa ni. Alahai, mungkin sebab kecewa dengan satu perkara ni... :(

Alhamdulillah, saya dapat juga kad diskaun ni walaupun tak dapat baucer buku RM250 tu. Sedih tau tak dapat baucer buku. Kecewa sangat-sangat. Rasa geram dengan staff tu, eiii rasa geram okay. Sebab tak dapat, adalah... Malas nak gtau sini.huhu Kad diskaun ni nasib baik dapat, kalau tak memang dah lama saya merajuk tak nak datang kelas. Malas nak cerita perkara lama, harini saya nak kongsi apa itu kad diskaun siswa dan dimana kita boleh gunakan kad diskaun siswa ni.

Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M) diwujudkan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) dengan objektif untuk membantu meringankan perbelanjaan siswa di Institusi Pengajian Tinggi (IPT) awam dan swasta seluruh negara.

KADS1M diberi secara percuma kepada pelajar-pelajar IPT yang menepati kriteria-kriteria berikut:
  • Mengikuti pengajian jangka panjang yang tempoh masanya 1 tahun dan ke atas (sijil, diploma, ijazah dan ke atas);
  • Pengajian sepenuh masa; dan
  • Warganegara Malaysia.

Diskaun yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat yang mengambil bahagian adalah bagi pembelian barangan dan perkhidmatan terpilih dan tertakluk kepada kadar, terma serta syarat yang ditetapkan oleh syarikat masing-masing.

SENARAI SYARIKAT YANG MENERIMA KAD DISKAUN SISWA 1MALAYSIA


Jika korang nak tau syarikat-syarikat yang menyertai program kad diskaun Siswa 1Malaysia ni, korang klik saje nama-nama bahagian di atas ni ye. Selamat menerjah ye kawan-kawan. Selamat malam.

14 sweet comments:

onie said...

untung student sekarang :D

Chic Na said...

untungla. zaman dulu takde pun. gunakan sebaiknya k. ;)

Cik Nur™ said...

wahhh..bestnya..

Farah Waheda Wahid said...

untung student2 zaman sekarang x macam zaman kakak dulu...

Deqla Manjew said...

byknya insiatif yg kjaan bg utk student.. untung2... kami org2 lama ni je la yg ssh dulu...hihi..

are_lin@yu said...

beznya student sekrang..

Mrs Velentine said...

nak pinjam boleh..heheeheh..done klik2 nuff

aReLaN said...

tak kisah la tak dapat baucer pon. leh kad ni pon kira beruntung pe. leh gak dapat diskaun.hehehe

Yumida Huda said...

untung stdnt skrg...mcm2 gov kasi
alhamdulillah
dpt membantu byk pihak

Cinta Misteri said...

hahaha CiM pown ada.... (cheeewah nak menunjuk2 jugak)... tp apsal solehah tk dpt voucer, CiM ada 500 taktau bila nak start nyoping

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

untung solehah....

Aine Ainun said...

bertuah bdk2 skrg...gunakan sebaiknya Solehah..=))

Cik Aini said...

xpelah xde rezeki nk dpt yg lg satu..sekurangnya yg ni ada diskaun jugakkan..ms dulu xdak lgsg kad2 ni tau..

ketikketok said...

Dapatkan Diskaun, Baucar dan Rebat Tunai di Rakan Kop 1KUBSB. Tawaran TERHAD!