Lazada Malaysia

Wednesday, July 26, 2017

Home » HOW TO REACT WHEN SOMEONE CRITICIZES YOUR BLOG?

HOW TO REACT WHEN SOMEONE CRITICIZES YOUR BLOG?

Assalamualaikum.

Fuh, tajuk entri saya kali ni seakan mencabar diri saya. Yela mana pernah saya buat entri camni. Blog saya dikritik? Pasal apa? Kenapa? Okay maybe sekarang ni korang akan tertanya2 kenapa saya buat entri ni kan. Ceritanya like be...

Baru2 ni blog saya telah dikomen oleh someone yang saya rasa ia merupakan komen yang positif buat saya dan blog ini. Sorry to say, but I need to "hide" her name. I just copy paste the comment here. The comment is sound like this...

"I love your blog design and everything. There are more tutorial and tips here. But its too baku and not fun to read. Maybe u can add some other languages here. Yeah I know this blog has translation but I want the more than this. Love from me and I will support u always".

Wow! Sejujurnya saya terkejut bila baca komen ni sebab saya rasa saya dah lama tak menulis. Tak sangka masih ada orang yang sudi baca entri lama saya. Thank you sis blogger UK sebab sudi bagi feedback yang positif ni. Saya harap sis dapat translate entry saya ini pula ye. Berkenaan dengan komen sis tu, ya memang saya ini sejenis yang suka campur2 bahasa bila bercakap tapi ini blog, sis. Saya takut pembaca pening bila saya cakap campur2 ini. Or maybe I need to change the language? Oh noooo....

Tengok sekarang ni saya rasa saya dah bertukar cara penulisan yang dulunya "agak baku" kepada santai. I lost my identity. Ataupun saya perlu kekal kepada yang sedia ada pembaca kenal saya?

I need to know. Any comment from my readers please...

9 sweet comments:

sarah lalala said...

singgah sini :)

https://messarah.blogspot.my/2017/07/baru-sem-1.html

Shahida Dzulkafli said...

Suka kalau kekal macam biasa.. Itu identiti kita sebagai tuan blog..

Noor Maizan said...

Dulu mai pun tulis dengan gaya yang lebih relaks, santai dan rempittt, haha. tapi sekarang ni makin baku pulak. Mungkin terpengaruh dengan umur yang meningkat ke atau faktor lain ni, hahah.

Julia Tarmidi said...

Salam singgah dan follow sini :)

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

saffe said...

Wow its informative post thanks for sharing it

Book online bus ticket from Redbus

Adam said...

Good blog Post....thanks for sharing...
Book online bus ticket from Redbus