Lazada Malaysia

Friday, March 22, 2013

Home » Shopping Di Zalora Malaysia Dengan Menggunakan Voucher RM 50

Shopping Di Zalora Malaysia Dengan Menggunakan Voucher RM 50

Assalamualaikum.

Terima kasih Zalora Malaysia. Saya juga nak ucapkan terima kasih kepada kak Shida Radzuan dan Emas Putih kerana sudi ajarkan saya cara-cara nak shopping di Zalora. Alhamdulillah saya dah terima barang yang saya shopping tu dengan voucher RM50 yang saya dapat percuma dari Zalora. Jom tengok barang yang saya order tu.










First Lady Blouse (RM 45) - The First Lady Blouse makes a perfect fit this festive season. Pull off a modern-traditional look by donning this blouse with a fitting sarong-like skirt and pair it with pointy flats. If you are wearing a Hijab, wear a solid color tudung for a traditional yet chic look.
  • Free Delivery Available
  • Cash On Delivery
  • 30 Days Free Return
  • Call Us 03-2385 8200


        

        

LANGKAH-LANGKAH UNTUK MENDAPATKAN VOUCHER RM50
(Hanya Untuk Blogger)

Buka emel korang dan taip tajuk emel "Kerjasama Bersama Team Zalora". Kemudian, taip isi emel "Saya owner dari (url blog korang) sudi untuk menjalinkan kerjasama bersama team Zalora". Sila hantar emel ke : zalorateam@zalora.com.my. Jika tak tau bagaimana nak buat langkah seterusnya, sila ikut gambar printscreen emel di bawah.








* Kod voucher RM50 yang Zalora bagi pada saya tu telah digunakan. Jadi ia hanya boleh digunakan sekali sahaja. Sila baca syarat yang dinyatakan oleh Zalora.

DAFTAR AKAUN ZALORA MALAYSIA

1. Daftar akaun Zalora di SINI. Setelah daftar, nanti korang akan dapat diskaun 10% dari Zalora di email korang. Tetapi korang hanya boleh gunakan diskaun ni untuk pembeliaan yang akan datang.

2. Masuk ke laman web Zalora semula dan klik Login di bahagian atas kanan laman. Sila masukkan email dan password korang di bahagian REGISTERED CUSTOMERS. Setelah itu, klik LOGIN. Sila kemaskini bahagian MY ACCOUNT. MY ACCOUNT boleh didapati di bahagian atas kanan laman web. Kemudian, korang bolehla tengok-tengok dulu barang yang berkenan di hati.

CARA ORDER BARANG DI ZALORA MALAYSIA

Sebagai contoh, saya ingin beli FIRST LADY BLOUSE.

1. HOME > WOMEN > CLOTHING > FIRST LADY BLOUSE

2. Di SINI adalah link blouse yang saya nak beli tu. Jika korang berminat nak beli, pilih saiz baju terlebih dahulu. Kemudian, klik BUY NOW.


3. Nanti korang akan masuk ke ruangan SHOPPING CART.




Masukkan kod kupon RM50 yang Zalora bagi seperti yang ditunjukkan oleh anak panah. Setelah masukkan kod kupon tu, korang klik USE COUPON. Nanti, total harga korang akan menjadi RM 0.00 (jikalau harga barang berharga RM50 & ke bawah+free shipping). Voucher ni tidak termasuk untuk harga shipping. Kemudian klik ORDER NOW.

4. Jika semua yang tertera sudah ok, korang klik BUY NOW.


5. Pembelian telah berjaya. Nanti korang akan dapat order confirmation number. Sila simpan kod tu ye. Korang juga boleh dapatkan order confirmation number di emel yang telah korang daftarkan.


Ini saje cara-cara untuk membeli-belah di Zalora Malaysia. Saya harap penerangan yang saya beri ni lengkap. Selamat bershopping semua. Terima kasih Zalora Malaysia.

23 sweet comments:

Cik Nur™ said...

wahh..nanti boleh cuba..
thanks yg solehah,..

Farah Waheda Wahid said...

cantik lah blouse tu...

Dianaa said...

wahh! best lah dapat shopping. hehe cantik baju

Chic Na said...

bestnya. patutla ramai dpt. ;)

Che Rosliza Che Mat said...

wah!!! boleh akak cuba nanti...

Arina Shamsul said...

wah bestnya dia..insyaallah nak cuba nanti :)

N.Aima K said...

ok..entri ni sangat membantu ok..love love u Solehah

Deqla Manjew said...

nampaknye ramai yg dah soping zalora...

Mrs Velentine said...

wah ramai yg dapat..MV dah lama guna

Nieyxzha Hassan said...

Nak cuba la..thanks ye ^^

Riza Rohizan said...

Dah pernah juga beli.
Memang best lah Zalora ni

Ain Syahirah said...

Thanks for share how to buy online at Zalora!! Tak sabar nak beli kat Zalora..muehehe

Eyma su said...

wah mcm best jer..tapi saya bukan kaki shopping sgt..hehe..cantik2(^_^)

izan mama mia said...

wah akak pun dh cuba..dah dapat email dr zalora,....mg berjayalah hendaknya..hiih
tq solehah

Sakinah said...

bila dah smpai brg, kita kena review kan? lps review tu, kita perlu bagitau tak pihak zalora psl review tu?

liza han said...

best tak?

Solehah Shamsuddin said...

@Sakinah tgkla kadang2 tu Zalora suruh infom bagitau link kita pasal barang yang kita dh beli melalui rm50 ni. kadang2 diorang wat xtau saje pasal review ni. tp sllnya blogger ni ske promot ssuatu dalam blog kan. sbb tu Zalora xrisau sgt :)

nida zin said...

alamak.... tertarik sudaa.....nk try jgk la... :D

Si Matatajam said...

Wau sangat terperinci penerangan Solehah...Tq dear..nnt akak try

Sarah Harun said...

salam kak, saya dh dpt kod baucar. Tapi bila nk letak kod tu, klik use coupun x boleh. katanya code voucher not found. tapi saya dh email zalora. adeh

Solehah Shamsuddin said...

Bgtau zalora yg kod voucher tu rosak. nanti zalora gantikan dengan kod voucher yg baru.

anys nadhilah said...

pinkgemstone gitu sis .. heee
thanks share !!

nak jugak nihh .

blurrr4evablurr.blogspot.com/2013/05/review-comelnye-essenseri.html

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

saya baru nak cuba voucher zalora ni, baru dapat hari ni