Lazada Malaysia

Monday, July 9, 2012

Home » » Tutorial : Menjana Pendapatan Melalui BLIN.GD

Tutorial : Menjana Pendapatan Melalui BLIN.GD

Assalamualaikum.


Rasanya mungkin ramai yang dah tahu mengenai BLIN.GD ni. Bagi sesiapa yang belum tahu lagi mengenai BLIN.GD, ia seakan-akan Churp-Churp tapi earningnya lagi banyak daripada Churp-Churp. Maksudnya, jika korang nak jana pendapatan lagi lumayan, saya syorkan korang join BLIN.GD ni. Korang ada keinginan nak cuba? Mari saya tunjukkan cara mudah untuk mendaftar BLIN.GD ni.


Cara Untuk Mendaftar BLIN.GD :

1. Klik SINI untuk mendaftar.

2. Korang boleh pilih sama ada nak daftar melalui Facebook ataupun Twitter.



3. Sila isi butiran "Personal Information, Bank, Contact dan Address". Sila pastikan butiran yang diisi lengkap dan benar.

4. Kemudian klik "Save changes".


Cara Untuk Share Iklan :

1. Klik pada "Home".

2. Pilih iklan yang sedang aktif untuk anda share. Kemudian klik "share". Contoh iklan : Bieber Manned Up In Malaysia




3. Skroll ke bawah, nanti korang akan nampak step 2 seperti gambar di bawah. Kemudian klik "share".




4. Skroll ke bawah lagi dan nanti korang akan jumpa step 2 lagi seperti gambar di bawah. Klik "share on twitter" atau "share on facebook". Anak panah kuning yang menunjukkan link iklan, korang boleh copy link tersebut untuk paste di mana-mana yang korang suka.





5. Siap!

Sebelum korang share link iklan korang tu, sila baca syarat di bawah dulu ye.


Terms & Conditions of BLIN.GD service



You are encouraged to share your links on the following places:
  • Your Facebook profile
  • Your Facebook Page (if you have one)
  • Your Twitter updates
  • Your personal pages on other social networks (eg Myspace, Friendster, etc)
  • Your status on instant messengers (MSN, Yahoo etc)
  • Your blog or website
Please note that the following list of DONT'S. This is important - not following these rules may result in your account being banned, and your earnings being invalidated:
  • Do not click your own links
  • Do not create multiple accounts
  • Do not share your links on Facebook Pages or Facebook Event Pages that you do not own
  • Do not spam blog chatboxes, forums or message boards
  • Do not have misleading text that does not accurately describe the destination of the click
  • Do not 'bunch' your links. Using services that combine multiple links to be opened with one click will result in your account being banned.
  • Do not share your links on websites with pornographic, copyright infringing or illegal content (eg hacking tips/tools, illegal downloads)
Accounts that engage in fraudulent or abusive behaviour will be banned. Please keep it clean & honest for Blin.gd to deliver more great campaigns and higher click rates for you!

Tolong klik satu, terima kasih...


* Setiap earning share untuk setiap iklan BLIN.GD boleh kalahkan earning churp-churp. Tak percaya? Jom tengok SINI. Rugi kalau korang tak join! Apa lagi, jomlah join sekarang~! :)


Selamat Mencuba.

33 sweet comments:

~Sweet Honesty~ said...

alamakk..solehah tlg buatkan bolee??? hihihi

[PCL] said...

wah macam menarik jer nih..ngalahkan churp2..sy cuba daftar, thnks.

ni ada gud info, kalau sesapa yg rajin depan pc/lappy..surfing internet, baiklah register nih..singgah sini:
http://www.pakciklie.com/2012/07/get-paid-for-time-you-spend-online-with.html

Cik Nur said...

wah..boleh tmbah income ni..
tapi cik nur nak setia dengan nuffnang dan churp2 dulu..hihi

lelamaisara said...

oh...chrup chrup pon akak tak daftar agi...hehehe

Solehah Shamsuddin said...

@~Sweet Honesty~ hehe boleh2.meh bg link emel.nt solehah ajarkan :)

Solehah Shamsuddin said...

@[PCL] insya-Allah sy akan tgk nt

Solehah Shamsuddin said...

@Cik Nur hehe ok cik nur :)

Solehah Shamsuddin said...

@lelamaisara dftar churp2 sng je tu kak

Deqla manjew said...

sakit pulak kepala tgk tutorial ni..haha..solehah la buatkan?? :p

Eca Dwinky Asha said...

ada 9ringgit dlm tu.hahaha :D

Chic Na said...

alaa nak buat tp sayang lak nak buang status gliterrati tu. next time maybe. :)

FaTin NUr fArHAnA said...

MACAM MANA TAK PAHAM LA..LEPAS DAH KLIK SHARE TRUS TAK TAU NAK BUAT APE??NAK AMBIK LINK TUE TAK RETI?

FaTin NUr fArHAnA said...

tak bapa paham la lepas klik share..trus tak tau nak copy link cam ne..ajar jap

FaTin NUr fArHAnA said...

tak bapa paham la lepas klik share..trus tak tau nak copy link cam ne..ajar jap

Solehah Shamsuddin said...

@Deqla manjew hehe boleh je.nt solehah ajarkan ye :)

Solehah Shamsuddin said...

@Eca Dwinky Asha bnyknye earning akak.jeles ni :(

Solehah Shamsuddin said...

@Chic Na eh chic na.klu wt ni,xilang status glitteri.ni cme affiliate je

Solehah Shamsuddin said...

@FaTin NUr fArHAnA oh solehah igtkan sume org tau cmne nk amek link tu.jap eh,solehah cbe edit tuto ni jap

Ixbarr Abdullah said...

yang churpchurp sy pn dah tak gerak2 pn value dia.... T__T

Solehah Shamsuddin said...

@Ixbarr Abdullah cbe la tukar dgn link lain.mne la tau mau nt :)

cendol said...

dah tlg kelik :0
tenkiu ye ajar Cendol pn nk buat jugak ^___^

Solehah Shamsuddin said...

@cendol adik, klu xphm cara nak share link tu bgtau tau

Mrs Velentine said...

dh klik...

Solehah Shamsuddin said...

@Mrs Velentine thanks mrs V

cendol said...

dah register :) nanti sys tlg kelik boleh?hihi

Solehah Shamsuddin said...

@Mrs Velentine thanks mrs velentine :) tq sbb join ye...

Solehah Shamsuddin said...

@cendol err yunk siapkan dftr dlu ye.sbb adiknye link register xsiap btl lg ni.xleh klik lg

FaTin NUr fArHAnA said...

cam ne nak klik link tue?

FaTin NUr fArHAnA said...

awak.ley gtau tak cam ne nak klik link tue then emel kat viewup_atin@ymail.com
PLZ

Solehah Shamsuddin said...

@FaTin NUr fArHAnAok sy ajar ye.awk tekan home bli.gd tu nt awk akan nmpk iklan yg aktif.contoh skrg iklan yg aktif psl Bangsar South.awk nampak butang share dkt iklan tu kan.klik share.kmudian ble awk dh msuk step ni, awk skrol sikit nt awk akn jmpe step kedua. klik share lgi.bila awk dh masuk nt, awk boleh pilih samada nak share gne twitter atau fb.cbe try dlu ye

Solehah Shamsuddin said...

@FaTin NUr fArHAnAok ni emel sy : pinkgemstone90@gmail.com ... klu da pe2 hal nt,emel sy ye.

mawar rama said...

@Solehah Shamsuddin saya da klik iklan blin.gd awak
nk sy punye,t bole la awk klik gak :)
http://blin.gd/4kFG

lieya said...

hai , sy dh klik blin.gd awak . tolong derma satu ye http://blin.gd/4mJy