Lazada Malaysia

Friday, July 20, 2012

Home » , , , » Tutorial : Cara Mendaftar Harmony Affiliates

Tutorial : Cara Mendaftar Harmony Affiliates

Assalamualaikum.

Hari ini saya nak perkenalkan korang dengan satu program Affiliate yang mungkin ada diantara korang tidak pernah mengetahuinya. Jadi, jika saya sebut mengenai Zamzarina Zamri, pasti majoriti di antara korang semua mengenalinya. Zamzarina Zamri ialah pemilik Harmony Affiliates ni. Jika korang nak tahu lebih lanjut mengenai Harmony Affiliates ni, korang boleh lawat DI SINI. Ada banyak info mengenai affiliates ini di sana.

Sudah baca laman web Harmony Affiliates dan berminat untuk sertai bersama-sama? Sekarang saya ingin ajar korang cara-cara untuk mendaftar affiliates ini. Jika terdapat sebarang pertanyaan, sila ajukan di komen entry ini.

1. Buka link INI dan klik "Apply Now" untuk mendaftar.




2. Isi semua butiran yang diberikan. Sila isi butiran dengan lengkap dan benar.


3. Selepas selesai mendaftar, buka akaun emel yang telah korang daftarkan tadi. Contoh : Jika korang daftar guna akaun gmail, bukalah akaun gmail korang. Sila check email anda mengenai Affiliate Harmony.


4. Nanti dalam emel tu korang akan dapat satu link affiliate Harmony seperti di bawah.


Affiliate link/Pautan Affiliate: https://www.myosiaffiliate.com/harmony/redir.php?oid=1499 


5. Jangan lupa baca syarat yang diberitahu dalam emel. Sekarang korang boleh copy link affiliate tu dan korang boleh share di facebook ataupun di blog korang.


6. Masuk LINK ini pula.


7. Daftar untuk Harmony Products pula seperti cara-cara di bawah.




8. Isi semua butiran yang diperlukan. Kemudian klik "send registration". Siap!


9. Jika korang nak letak affiliate link di sidebar blog seperti yang saya buat, buatlah seperti meletakkan banner contest yang selalu diletakkan di sidebar blog.


p/s : Mudah saje kan? Oleh kerana borang daftarnya terlalu banyak, jadi korang kena hati-hati apabila mengisi butiran tersebut untuk mengelakkan kesilapan. Terima kasih kak Intan Berlian kerana ajar cara nak daftar. Selamat mencuba.

25 sweet comments:

Cik Nur said...

kalau dftar jejas x yg lain2..?

Yumida said...

ooo..pnh jgk bukak link tu hari tu...tp kurang faham..coz dia ada nyatakan kena byr yuran rm50.00 dulu kan..klo x silap la...
cam berminat jgk nk letak nih...

Che Rosliza Che mat said...

tq info solehah.....

Solehah Shamsuddin said...

@Cik Nur xjejas pn cik nur.ni cme affiliates je.bkn saingan nuff

Solehah Shamsuddin said...

@Yumida yeke kna bayar? solehah rasa xperlu bayar pn... solehah dftr xkna byr pn

Solehah Shamsuddin said...

@Che Rosliza Che mat same2 kak... :)

Deqla manjew said...

lorh..1st time dgr psl ni..

Solehah Shamsuddin said...

@Deqla manjew ye.bkn sume org tau sal ni

Solehah Shamsuddin said...

@Deqla manjew ye.bkn sume org tau sal ni

dyabunga said...

dya pun first time dgr

Cendol said...

ohh ade nmpk ni iklan ni kat belog sape tah..tapi mase tu x reti nk isi..tq sys

Eca Dwinky Asha said...

dah nak dftr ari tu..tpi memandangkan terlalu banyak affliates dah,rasa malas lak.heehee

Chic Na said...

baru lg ke ni? tak pernah dgr lagi sebelum ni.

Wanieys said...

owh tengok kat blog kak ina tp xpenah tanya pun apa benda hihihi...

~Sweet Honesty~ said...

ooo..mcm tu..tpi mcm leceh la kan..xpela..jnji duit masyuk jekk

Cik Nur said...

Salam Ramadhan buat semua ahli keluarga GSF..mohon ampun dan maaf sekiranya tanpa sedar mahupun tidak jika Nur pernah terkasar bahasa mahupun menguris perasaan semua.. Maafkan Nur...!

Dan selamat berpuasaaa... :)

Solehah Shamsuddin said...

@dyabunga its ok.skrg dh tau kan :)

Solehah Shamsuddin said...

@Cendol slain blog solehah, blog kak Intan Berlian dan blog kak Fieda pn da jgk.itu jela yg solehah tau :)

Solehah Shamsuddin said...

@Eca Dwinky Asha oh..hehe bg chance org len lak ye :)

Solehah Shamsuddin said...

@Chic Na xdala.dh lme sbnrnye.cme solehah je xnk dftr awal2

Solehah Shamsuddin said...

@Wanieys ye btl tu.ni pn kak Ina yg ajarkan.hehe

Solehah Shamsuddin said...

@~Sweet Honesty~ mmg leceh sbb kna wt share link slalu.pntla jgk

Solehah Shamsuddin said...

@Cik Nur Selamat berpuasa, cik nur :)

IntaNBerliaN said...

sama2 solehah.. :-)

kalu promote produk & ada yg beli guna link solehah, pasti akan masyukkk.. :)

Solehah Shamsuddin said...

@IntaNBerliaN tapi masalahnya ramai yg xnk beli kak :(