Lazada Malaysia

Friday, December 21, 2012

Home » » Tutorial : Arabic Radio Online

Tutorial : Arabic Radio Online








































































* Cara Untuk Menginstall Radio Online  *

1. Pilih mana satu siaran radio yang korang kehendaki. Klik pada nama siaran radio. Sebagai contoh : Saya suka siaran radio dari Hawacom.

2. Selepas klik nama tu, link shoutcast akan terus download secara automatik. Sekejap saje ia download.

3. Selepas selesai mendownload, korang boleh buka fail yang di download tadi. Kalau korang berjaya dengar lagu, bermaksud korang berjaya download. Jika korang tidak dapat putarkan lagu, korang boleh download VLC media player DI SINI.

Selamat Mendengar semua! :)

15 sweet comments:

Chic Na said...

err tak faham la dengar radio arab. ;)

are_lin@yu said...

wahh banyaknya...baru tahu..

Mrs Velentine said...

tq solehah

kinara kinatara said...

wah..banyak nya...:)

izan mama mia said...

nice

Nyue said...

hahahha...nyue bab radio failed...bkn kaki dgr radio..ehehe

Misz Mieza said...

Wah! Panjangnya list.. Semua radio ni sirkan lagu2 arab jelah ea ? Rajin Solehah cari.. Tak pernah tau pun.. Hehehe..

Dayana Bahar said...

uhuhu lama dah tinggalkan bahasa arab...

Masz Sidek said...

byk nye..

deq's qienz said...

ha tu dia..jenuh dengaq la..hahaa

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ni akak baru tau psl radio arab hehe

Cik Aini said...

tu diaaaa
x dengaq pun x phm..huhuuhu

dya bunga said...

dya baru tahu..huhu

wan nurul hezrina said...

akk tak bape suka deengar radio

Solehah Shamsuddin said...

@Misz Mieza ye semua dlm bhs arab je :)