Lazada Malaysia

Thursday, August 28, 2014

Home » » Tutorial : Video Youtube Ditukar Kepada Mp3

Tutorial : Video Youtube Ditukar Kepada Mp3

Assalamualaikum.

Ada yang tanya saya, bagaimana saya boleh dapat mp3 untuk lagu-lagu yang baru. Maklumlah kadang-kadang itu, belum cukup sehari lagu itu dikeluarkan, saya sudah ada lagu mp3. Sebenarnya saya convert lagu-lagu tu ke mp3. Selalunya, lagu-lagu baru ini akan diupload dalam Youtube dulu. Jadi mudah sajekan nak download. Tidak perlu tunggu lama. Tetapi saya tidak berapa suka download mp3 yang sudah ditukarkan ini kerana kualiti suara jadi kurang. Jadi, kebanyakan lagu dalam laptop saya ini menggunakan album original. Sebab itulah akaun 4shared saya selalu dibanned kerana saya suka upload album original. Oleh kerana itu, sekarang ini saya sudah jarang upload lagu baru di dalam akaun 4shared saya. Nak convert video Youtube ke mp3 mudah sahaja. Apa kata follow langkah-langkah di bawah.

1. Buka Youtube dan carilah video yang nak di'convert'kan ke mp3. Setelah itu, copy link video Youtube itu.

2. Kemudian, klik link SINI.

3. Ikut arahan yang ditunjukkan oleh anak panah dalam gambar di bawah.4. Klik "Download" seperti yang ditunjukkan oleh anak panah dalam gambar di bawah.


5. Download akan dimulakan secara automatik. Tunggu sehingga proses download siap. Mudahkan? Apa lagi, lepas ini korang bolehlah cuba buat. Senang saje.