Lazada Malaysia

Monday, October 8, 2012

Home » » Tips : Cara Masukkan Blog Dalam Majalah Remaja

Tips : Cara Masukkan Blog Dalam Majalah Remaja

Assalamualaikum.

Teringin nak jadikan blog sendiri masuk dalam majalah Remaja? Mesti teringin kan. Maklumlah bukan senang nak buat blog korang terkenal ataupun dengan kata lain, popular. 

SYARAT & KRITERIA-KRITERIA
1) Blog kamu haruslah menarik, baik dari segi susun atur, layout, bahasa, dan isi kandungannya.
2) Kamu perlu aktif  dan sentiasa 'pos entri' yang menarik dan sesuai di baca oleh golongan remaja.
3) Tak ramai followers pon tak pe, asalkan blog kamu itu lebih daripada setahun. 
4) Tidak mengandungi unsur-unsur negatif seperti hasutan, menghentam dan sebagainya.

Sekirannya blog kamu itu memenuhi kriteria & syarat yang di tetapkan, barulah kamu e-melkan sedikit penerangan tentang blog kamu beserta link blog dan beberapa gambar blog kamu itu ke : hudaa@karangkraf.com

* Pihak REMAJA akan hubungi kamu seandinya blog kamu terpilih untuk di paparkan di dalam Majalah REMAJA. Selamat mencuba.

24 sweet comments:

Si Matatajam said...

Kak M nak cuba nasib la..

Sue PeLik said...

huhuhuu best2 kalau dapat neh! huhuhuhu

Miss BaNu said...

fuhhh mcm best jer kan..tmbh2 lau masuk majalah..best2

lady scooter said...

kalau sy yg tak berapa remaja ni try... agak2 ade luck tak? he3

Ikhmal Malique said...

wah..boleh try ni. hehe. eh solehah jom join segmen merah.

Sue-Rya Qistina said...

wahhh..menarik nih!
mcm nak try jugaklah.
kita bole anta bila2 je kan?

lelamaisara said...

wah....nak cube bleh ke..tapi kite ni ketogeri remaja lagi ke...huhuuu

Cik Nur said...

erm..mcm teringin, hihihi...

terima kaseh atas infomasi ni solehah.. :)

Nick Nashram said...

tukar status blog dari nofollow kepada dofollow ni fungsinya nak tarik ramai orang datang komen ke blog sebab bila orang komen, secara tak langsung orang tu akan dapat backlink percuma..kalo nak tukar edit HTML pastu cari code ni data:comment.authorUrl :)

dya bunga said...

bestnya..tpi mcm segan plak..hihi

Pen Biru said...

wah..bagus2 bleh try nih

kayyana said...

ish,, malulah.. hehehehe

Arina Shamsul said...

boleh tak kalau mama cuba?ngeee~

izan mama mia said...

ehe..dah terlepas zaman remaja laa pulok..kan...

Deqla manjew said...

wahh... mcm best! mana tahu terpilih!! nk cuba try naseb la..kot2 nanti dia panggil tebiu.. hahaha.. ke situ pulak..

fieda said...

kita dh tak remaja doh....hhuhuhuh..

Deq's Qienz said...

kite nih remaja lagik kew??ermmm.

LYAfrina said...

menarik... tp dh x remaja...

Che Rosliza Che mat said...

kikiki...sis dah terlebih remaja...

Cik Aini said...

aiseh..mcm best je tp malu la plak,blog x cantik,solehah pnya blog cantik :)

bdahalan said...

coba nasib:)

nini said...

thanks...nini pun ada cuba nasb...=D

izwan toneexcel said...

Sambil tgk Maharaja Lawak 2013 pun blh buat duit... Modal rm80 jer kot.. Business ape modal cm tu.. Ni la TuneTalk Tone Excel Masih x faham Klik sini http://toneexcel.biz/?id=153786 Nk direct... Inbox saya,call & sms 010-8060 282

Zana Hassan said...

Salam...singgah komen kat sini 😁😁