Lazada Malaysia

Wednesday, June 27, 2012

Home » , , » Tips : Kempiskan Perut

Tips : Kempiskan Perut

Umum semua tahu melakukan sit-up dapat mengecilkan atau mengempiskan perut. Tetapi persoalannya berapakah jumlah sit up yang perlu dilakukan untuk mengecilkan perut kita?. Sit up atau bangkit tubi memang tidak asing bagi wanita. Aktiviti ini adalah paling berkesan untuk mengempiskan perut dan menghilangkan lemak lemak di kawasan perut. Gerakan sit-up ini juga dikatakan dapat membantu wanita memiliki perut yang nipis, tegang dan cantik. Sebenarnya bangkit tubi yang di sarankan adalah 24 kali turun naik. Ini bermakna anda haruslah membuat sit-up sebanyak 8 kali dengan 3 kali pengulangan yang melibatkan otot perut. Itu sudah cukup memadai bagi anda. Lakukan aktiviti ini sebanyak 2 kali sehari.

Selamat Mencuba.

24 sweet comments:

cendol said...

info berguna! haha nak suruh ayah buat hehee

Solehah Shamsuddin said...

@cendol haha nak suruh ayah buat?terbaikla.hehe

Misya Mialen said...

Berul betul.sy.sllu guna tips ni.;) perut mmg.slim.hihi

Mrs Velentine said...

tq 4 info...

Solehah Shamsuddin said...

@Misya Mialen ye.btl tu misya

Solehah Shamsuddin said...

@Mrs Velentine same2

Wanieys said...

nk kena cuba ni tips yg bagus...tp tkt gak kalau sit x up2 dh badan berat hahahaha

Deqla manjew said...

haha.. sesuai ni utk sy.. perot ni dah moncittt... hihi

Cinta Misteri said...

Mcm kekite lady2 ni klau maintain sit-up mcm solehah ajar tu...body leh jd 6pax tk? Hehe...

>actualy tkda mknanya nk sit-up. Bangun tido mcm trperanjat gitewW, jeling jam...arghh dh lmbt trus bangun. Mmg boleh buat otot2 perut trperanjtlh sng citer. Lgkn nk 2x sehari...? Hurmmm

~Sweet Honesty~ said...

sweety slalu bt set up waktu bgun tdo..huhuhu

Solehah Shamsuddin said...

@Wanieys hahaha solehah pn xtau nk settle bab ni kak.hehe

Solehah Shamsuddin said...

@Deqla manjew pe lg deqla.cpt2la wt.tp klu bru wt,mmg terasa penat.klu dh bese,xpnt dh pn

Solehah Shamsuddin said...

@Cinta Misteri hehe klu bgn lmbt pstu rushing,bgus gak.klu lme2 cmni,mau kurus nt.hehe

Solehah Shamsuddin said...

@~Sweet Honesty~ oh yeke sweety.bgusla :)

Miss BaNu said...

ooo gitu hehehe

fieda said...

perut dh naik ni..mmg ni la rutin org nk pperutnya kempis kan..

Solehah Shamsuddin said...

@Miss BaNu ye miss banu.

Solehah Shamsuddin said...

@fieda ye kak.klu nk peyot slim,kna kekalkan senaman cmni :)

Yana Libra said...

oooo..24 je dah cukup ye? leh la wat slalu pasni..hehe~

Solehah Shamsuddin said...

@Yana Libra ye dear.24 kali je

IntaNBerliaN said...

tips yg bagus utk mereka yg memerlukan :-)

Solehah Shamsuddin said...

@IntaNBerliaN ye.betul3 :)

dyba gula-gula said...

Buat sit up atas katil. pastu terus tertidor. adeh!

Briptu i gde riski msip Adrian Cell said...

info membuat sehat terutama cara mengempiskan perut.. blogwalking di tunggu komentar balik nya