Lazada Malaysia

Sunday, November 10, 2013

Home » » Lumut, Perak

Lumut, Perak

Assalamualaikum.

Masih ingat lagi dengan entri saya mengenai Marina Cove Resort, Lumut, Perak. Kali ni saya nak sambung lagi mengenai travel haritu. Selepas check out dari resort kami di Marina Cove Resort, Lumut, Perak kami terus menuju ke Lumut, Perak. Lumut adalah tempat kegemaran kami. Sudah lebih 10 kali kami ke sana. Maklumlah Teluk Intan ke Lumut terlalu dekat. Kalau nak berulang-alik tiap hari ke sana pun boleh. Semestinya jika ke Lumut, mestilah snap gambar pemandangan lautnya.


















Selepas shopping dan jalan-jalan di sekitarnya, kami singgah sebentar di satu kedai ABC dan cendol yang sangat awesome. Lupa pula nak tengok nama kedainya. Kedainya ni menghadap laut. ABC nya terbaik. Harga cuma RM3.00 sahaja.



Di bawah ini pula gambar laut di sepanjang perjalanan balik ke Teluk Intan. Kawasan ni masih dikira sebagai Lumut. Sejujurnya saya sangat suka gambar-gambarnya. Terlalu cantik.


video

Video ketika bot bergerak + ada suara burung + ada suara adik saya.













Jom Melancong ke Negeri Perak.

6 sweet comments:

Cik Nur™ said...

bestnya..!!
lama kot nur tak pegi lumut...

kayyana said...

last akak ke perak 3 tahun lepas kot.. time tu stay kat mana ntah tak ingat da.. hehe. pergi ke menara condong? hehe

Shaiful Zaidi said...

salam ziarah...lama tak pi ke Lumut...

N.Aima K said...

mmg teringin sangat g Perak.. pergilah kellie castle lagi!!

sHaRiNa eLyaNa said...

Wahh bestnya..sha xpena lg p perak..insyallah akan p hihi

Jemput singgah d www.opzzpinky.my

Deqla Manjew said...

akak sekali pun xpenah ke sana.. haha