Lazada Malaysia

Tuesday, February 26, 2013

Home » » Tutorial : Muat Turun Video Youtube - iLivid.com

Tutorial : Muat Turun Video Youtube - iLivid.com

Assalamualaikum.

Akhirnya, software yang mudah dan senang digunakan untuk mendownload video dari Youtube telah saya jumpa. Dan semestinya apa-apa yang baru, akan saya kongsikan pada korang semua. Jika korang masih tiada software untuk memuat turun video dari Youtube ke dalam laptop/komputer korang, silalah cuba software ni ye. Ia amat mudah dan senang untuk digunakan. Berikut cara-caranya :

1. Mula-mula, klik SINI.

2. Korang akan buka website seperti gambar di bawah. Untuk langkah seterusnya, klik ikut anak panah pink di dalam gambar.



3. Korang download iLivid ni terlebih dahulu. Setelah selesai download, buka fail yang di download tadi dan install fail iLivid ke dalam komputer ataupun laptop yang korang guna sekarang.

4. Setelah selesai install fail iLivid, buka fail iLivid. Sebagai contoh gambar di bawah (versi Mac Os). Jadi setelah siap install kesemuanya, saya akan dapat fail seperti di dalam gambar bawah. Setelah itu, copy url video dari Youtube dan paste di dalam kotak download. Kemudian, klik "Download".



5. Download dalam proses.


6. Siap juga akhirnya. Mudah kan nak download video guna iLivid.com? :)


Akhirnya dapat juga software untuk download video. Sejak setahun lepas software download video saya expired, saya malas nak perbaharuinya - kena bayar. Kepada kawan-kawan yang masih tiada software untuk download video dari Youtube, korang patut cuba iLivid ni. Cuba ye... :)

12 sweet comments:

Cik Nur said...

nak cubalah..thanks solehah.. :)

Solehah Shamsuddin said...

Oh lupa plak Solehah nak taip tadi. Sebenarnya perisian ni pun boleh download lagu mp3. just paste link mp3 yang kita nak. maksudnya cara ni sama dengan nak download video. cubalah ye :)

Deqla Manjew said...

bagus solehah nih.. ilmu dikongsi bersama.. =)

Nyue said...

nsb akk baru je download yg lain...tp yg ni boleh cuba..hehehehe

lelamaisara said...

solehah memang pandai kan bab ni..go0d...

Cik Aini said...

nmpk cam senang..
thanks ye Solehah sharing..muahh

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nice sharing solehah..nk try la

Mrs Velentine said...

nice..nnt cuba

dya bunga said...

thanks solehah..dh lama dya cri..dya pun mcm solehah yg dlu dh expired.. sush nk download

shamz said...

hi nice article btw i'm starting to fall on love with your blog muahhhhhhhhhh keep up your effort dont stop to be one of malaysian blogger

☺ CikNurin Irdina ♡♥ said...

Hai ! Takde link lain ke maknanya nak download dekat Ilivid tu , boleh dekat Youtube je ke? Website lain takde? Contohnya macam weblagu.com :D

Solehah Shamsuddin said...

Ada je. nurin leh download mp3 juga dgn paste link website mp3 di tempat nk download video tu. contoh dari irondj.net. klu xphm, tnye ye. :)