Lazada Malaysia

Tuesday, February 7, 2012

Home » HiGoat-The Best Milk After Breast Milk

HiGoat-The Best Milk After Breast MilkHiGoat - Rahsia susu kambing yang kini disingkap mutu khasiat dan kebaikannya. Susu kambing terlaris buat anda sekeluarga yang diyakini manafaatnya. Harga berpatutan, penuh nilai khasiat dan bermutu tinggi, suci lagi halal.

Muqaddimah

Kini terdapat cara mudah untuk meminum susu kambing. Anda tidak perlu risau bagaimana untuk simpan susu kambing bagi mengekalkan kesegaran, bau yang tidak menyenangkan. Penemuan terbaru susu kambing dalam bentuk tepung yang dinamakan Hi Goat keluaran Syarikat HR Marketing Sdn. Bhd. yang dijamin Suci dan Halal. Susu Tepung Hi Goat adalah unik dan terbaik kerana:
  • Pertama di pasaran
  • Rasa yang enak
  • Penyediaan mudah dan segera
  • Sesuai untuk semua
  • Bau yang menyenangkan
  • Tanpa gula
  • Tiada bahan pengawet dan pewarna Organik
KELEBIHAN & KHASIAT

Apakah kelebihan dan manfaat Susu Kambing Hi-Goat yang telah terbukti keberkesanannya?


1) Merawat Kencing Manis
2) Sakit Jantung dan Darah Tinggi
3) Gastrik
4) Asma (Lelah)
5) Acute Anemia
6) Tulang Belakang Reput
7) Angin Ahmar
8) Insomnia
9) Kebas Kaki dan Tangan
10) Migrain
11) Semput
12) Masalah Keletihan
13) Masalah Kulit
14) Masalah Ketika Mengandung
15) Masalah Ketika Kelahiran
16) Susah Buang Air Besar & Buasir


Lagi kelebihan & khasiat susu kambing HiGoat berdasarkan kajian saintifik :

Sejarah di sebalik Susu Kambing

Nabi Adam

Bermulanya ‘Human Civilization’ (tamadun manusia) Habil dan Qabil menternak kambing dan ianya merupakan haiwan ternakan pertama di dunia.

Nabi Ibrahim

Merupakan penternak kambing yang agong. Terdapat 12,000 ekor anjing yang menjaga kambing2nya. Berlaku peristiwa sedekah (kambing) yang terbesar dalam sejarah Islam.

Nabi Isa

Juga menternak kambing. Wujudnya Bani Israel - bangsa Yahudi (satu bangsa yang dikenali cerdik). Mengamalkan minuman susu kambing sehingga ke hari ini.

Nabi Muhammad SAW

Diantara jenis minuman yang biasa diminum oleh Rasulullah SAW adalah susu kambing segar, yakni diperah dari kambing (kisah Abdullah bin Mas’ud pada masa remaja, mengembala kambing milik uqbah Mu’aith.

(Dipetik dr Tulisan Dr. Indah Kristanti-Alhikmah.com)

Peristiwa Israk Mikraj Nabi Muhammad SAW: Telah disediakan 3 jenis minuman oleh Jibrail iaitu Arak, Madu dan Susu Kambing. Baginda memilih susu kambing (”minuman yang terbaik di dunia selepas susu ibu”).

Dinasti China

Tahukah anda Dinasti China semenjak 2,500 tahun dahulu Puteri-Puteri Maharaja China mengamalkan minum susu kambing dan berendam dalam susu kambing? Manakala masyarakat India dan penganut agama Hindu juga mengamalkan minum susu kambing bertujuan Meningkatkan Daya Ingatan, Ketahanan Badan dan Amalan Perubatan.

Susu kambing adalah satu pengeluaran biologikal yang unik. Khasiatnya memang tidak dapat nafikan. Sudah menjadi satu tanggapan umum di seluruh dunia bahawa masalah kesihatan manusia boleh dibantu dengan khasiat penghadaman dan pemulihan dari susu kambing yang luar biasa.

Cleopatra & Mahatma Gandhi

Tokoh seperti Cleopatra dengan sejarah mandian susu kambing dan Mahatma Gandhi memulakan hari dengan segelas susu kambing yang segar diikuti dengan segelas sebelum masuk tidur.

*******************************************************
SESIAPA YANG INGIN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI HR MARKETING SDN.BHD ATAU MEMBELI SALAH SATU PRODUK DARIPADA HR MARKETING SDN.BHD, SILA HUBUNGI SAYA DI FACEBOOK : SINI @ GMAIL : pinkgemstone90@gmail.com. SEKIAN, TERIMA KASIH.
*******************************************************
1.1. Pemohon mestilah berusia LAPAN BELAS (18) tahun ke atas dan dengan syarat pemohon ditaja oleh seorang Pengedar berdaftar yang sah.
1.2. Pemohon dikehendaki melengkapkan ’Borang Keahlian’ dan membayar yuran keahlian sebanyak RM50.00 (Semenanjung Malaysia) atau RM60.00 (Sabah/Sarawak). Pemohon bertanggungjawab sepenuhnya memastikan maklumat yang dinyatakan adalah tidak palsu, tidak mengelirukan dan tepat.
1.3. Permohonan yang telah lengkap diisi dalam ’Borang Keahlian’ boleh didaftarkan secara terus menggunakan Sistem Atas Talian (Online System) HR Marketing Sdn Bhd sama ada melalui Syarikat, HR Centre atau Stokis yang dilantik oleh Syarikat.
1.4. Setelah mendaftar, ahli akan dibekalkan dengan sebuah Kit Jualan HR dan Kad Keahlian.
1.5. Salinan asal Borang Keahlian yang telah lengkap diisi dan didaftarkan hendaklah dihantar terus kepada pihak Syarikat.
1.6. Syarikat berhak sepenuhnya meluluskan atau menolak sebarang permohonan pendaftaran keahlian tanpa memberikan sebarang penjelasan.
1.7. Seorang Pengedar tidak berhak memegang lebih dari SATU (1) Hak Keahlian pada satu-satu masa. Jika berlaku, Hak Keahlian yang pertama dianggap sah. Selebihnya akan dianggap terbatal dan tidak sah serta akan ditamatkan oleh Syarikat tanpa sebarang notis.
1.8. Syarikat berkuasa dan berhak sepenuhnya menerbitkan nama dan butiran berkaitan Pengedar atau gambarnya, artikel mengenai Pengedar tersebut, testimonial Pengedar tersebut atau butiran lain yang dirasakan wajar oleh Syarikat di dalam media cetak, elektronik atau sebarang media Syarikat untuk tujuan pengiklanan, pengisytiharan, pengumuman atau untuk kepentingan Syarikat tanpa kelulusan, notis atau kebenaran awal daripada Pengedar. Hak-hak tersebut kekal dan wujud walaupun tamat Hak Keahliannya. Hak cipta mana-mana bahan tersebut terletak dan kekal sepenuhnya kepada Syarikat pada setiap masa dan Syarikat berhak menerbitkan bahan yang sama pada bila-bila masa yang dirasakan wajar tanpa sebarang tuntutan, rintangan atau halangan daripada Pengedar.

*******************************************************
2.1. Hak Keahlian yang aktif adalah seumur hidup. Pengedar yang membuat transaksi pembelian/jualan/penajaan secara berterusan dianggap aktif.
2.2. Sekiranya pengedar tidak membuat sebarang transaksi pembelian/jualan/penajaan selama tempoh DUA BELAS (12) bulan, Hak Keahlian pengedar tersebut dianggap tidak aktif dan Hak Keahlian pengedar tersebut akan luput secara automatik.
2.3. Walau bagaimanapun, sebelum pelupusan Hak Keahlian dilakukan pihak syarikat akan memberikan surat peringatan kepada setiap pengedar yang tidak aktif selama SEMBILAN (9) bulan berturut-turut.
2.4. Sekiranya pengedar tersebut membuat transaksi pembelian/ penjualan/ penajaan dalam tempoh sebelum DUA BELAS (12) bulan, maka Hak Keahlian pengedar tersebut dianggap kembali aktif.
2.5. Sekiranya pengedar tersebut tidak memberi maklum balas kepada pihak syarikat, maka secara automatik Hak Keahliannya luput. Pengedar tersebut boleh mendaftar semula menjadi ahli baru dibawah mana-mana penaja baru yang dipilihnya.
2.6. Pengedar yang ingin menamatkan Hak Keahliannya secara sukarela boleh berbuat demikian dengan mengemukakan surat Permohonan Penamatan Hak Keahlian secara bertulis kepada pihak Syarikat. Jika pengedar tersebut berminat untuk menjadi ahli semula, beliau perlu melalui tempoh bertenang selama ENAM (6) bulan sebelum mendaftar semula.
2.7. Pihak Syarikat boleh menamatkan Hak Keahlian seseorang pengedar sekiranya didapati melanggar undang-undang dan peraturan yang telah ditetapkan oleh Akta Jualan Langsung (AJL) 1993 atau melanggar etika serta memburukkan imej syarikat dengan apa cara sekalipun.
2.8. Sebaik sahaja penamatan Hak Keahliannya, rakan kongsi yang ditajanya akan terus naik kepada penaja atasannya.
2.9. Jika berlaku kematian atau ketidaksiuman ke atas seseorang pengedar, keahliannya yang termaktub dalam Hak Keahlian boleh dipindahkan kepada pewarisnya seperti yang tercatat di dalam Borang Permohonan keahlian atau mengikut hukum syarak atau undang-undang negara.
2.10. Hak Keahlian seseorang pengedar tidak boleh dipindahmilik, dijual atau diserahkan kepada orang lain sebelum mendapat kebenaran bertulis daripada Syarikat dan pihak Syarikat berhak untuk menolak permohonan berkenaan tanpa memberikan sebarang alasan.
*******************************************************

0 sweet comments: