Lazada Malaysia

Tuesday, November 12, 2013

Home » » Tutorial : Cara Mendaftar Shout BUSUK.ORG

Tutorial : Cara Mendaftar Shout BUSUK.ORG

Assalamualaikum.

Dulu saya pernah guna kotak chat shout busuk.org ni, tapi sekarang dah tak guna kerana kotak chat ni tiada iP visitor. Jadi sekarang saya guna kotak chat ishoutbox.com. Cara nak daftar kotak chat shout busuk.org ni sangat mudah. Blogger baru pun boleh buat juga. Langkah-langkah daftar :

1. Klik Sini. Kemudian, klik "Sign Up".


2. Isikan bahagian Username, Password dan Email. Klik "Submit". Korang juga boleh mendaftar melalui Facebook.

3. Log in Username & Password. Klik "Submit".


4. Ubah mana-mana setting yang korang rasa nak ubah. Pastikan setiap kali setting yang korang ubah tu, korang save tau.


5. Setelah siap ubah kesemua setting, copy kod yang ada dibahagian "Home".


6. Kembali ke Blogger. Klik Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML /JavaScript > Paste kod yang korang copy tadi.


7. Preview dan siap!


* Senang saje ni. Tapi saya buat tutorial ni kerana nak pelbagaikan jenis kotak chat blog korang. Selamat mencuba.


5 sweet comments:

Cik Nur™ said...

nur pakai cbox je.hehehe

kayyana said...

allaa.. akak dah lama tak pakai chatbox ni dik.. erm...

Cinta Misteri said...

busuk.org ni kalau tak silap pernah problem satu masa dulu. tp...skang ni, CiM beronline guna android jer, tak dan nak chitchat kat shout box

Anwar Lathief said...

bagus mana antara cbox dan shoutbusuk?

Deqla Manjew said...

akak pakai apa eh.. entah x ingat..haha.. sbb kat opis xleh bkk pun mende2 nih.. huhu