Lazada Malaysia

Monday, June 17, 2013

Home » » Tutorial : Jana Pendapatan Bersama Survey YourVoice

Tutorial : Jana Pendapatan Bersama Survey YourVoice

Assalamualaikum.

Harini saya nak ajar korang cara jana pendapatan dengan survey. Mungkin ada yang tak pernah tau, dengan luangkan masa beberapa minit untuk menjawab survey secara online pun boleh dapat duit. Kalau hari-hari jawab survey camni, boleh kaya lah korang. Nak dapat duit pun senang jugak. Apa kata korang cuba dulu ye.

1. Mula-mula, korang buka link INI.

2. Nanti, korang tengok bahagian sidebar kiri dalam website tu. Ada perkataan "Join now" kan?. Ha, korang klik kat situ. (Korang kena sabar sikit sebab website ni lambat loading.)

3. Korang akan dapat satu borang yang korang wajib isi. Isi borang tu dulu ye. (Gender, First Name, Surname, Your email address. )

Gender : ******
First Name : *******
Surname : *******
Your email address : *******

4. Selepas siap daftar tu, korang buka akaun emel yang korang daftar tadi. Tengok pada inbox. Korang akan dapati satu emel yang korang akan dapat dari Your Voice. Buka emel tu, dan korang akan dapat satu link yang korang kena klik. Klik link tu untuk korang buat "activate membership".

5. Selepas klik link tadi, korang akan masuk ke satu page seperti gambar di bawah. Selepas tu, korang baru boleh klik anak panah biru tu ye.


6. Korang isi semua yang diminta. Pastikan korang jujur bila isi semua ni tau. Jangan lupa tick "I have read... "

7. Yeayyy! Korang dah boleh jawab survey ni.

Dah siap daftar? Nanti korang jangan lupa share earning korang tu ye. Selamat menjawab survey... :)

7 sweet comments:

Farah Waheda Wahid said...

thanks for sharing solehah... *_^

Aine Ainun said...

heheeeh, akak suka ni

Deqla Manjew said...

tgh buat ni...thanks for info ya.. hrp2 mende ni lps ni xde la kena blocked kat opis.. terperanjat gak tdi boleh bukak laman web ni..hihi..

Deqla Manjew said...

dear.. jenuh tunggu emel dari your voice tu.. hihi..

Cik Nur™ said...

thanks info solehah

Noor Aina W Azmi said...

akak, aina nk join, tapi surnme tu apa? nak isi apa yea?

Solehah Shamsuddin said...

@Noor Aina W Azmi Surname tu nama bapa. Contohnya ialah Solehah Binti Shamsuddin.

First Name : Solehah
Surname : Shamsuddin