Lazada Malaysia

Saturday, April 13, 2013

Home » » Tutorial : Daftar Komli

Tutorial : Daftar Komli

Assalamualaikum.

Harini saya nak buat tutorial daftar Komli. Tutorial ini diminta oleh Nad. Diharapkan Nad paham tutorial ni. Jika tak paham, terus ajukan soalan pada saya ye. Kepada blogger yang betul-betul nak letak iklan Komli ni dalam blog, cuba buat dulu ye. Jika tak paham, boleh tanya. Sebelum tu, saya nak bagitau awal-awal. Iklan Komli boleh buat status glitterati Nuffnang korang ditarik. Jadi, fikir-fikirkan dulu sebelum daftar. Trafik mestilah 300 uv dan ke atas.

Cara Daftar Komli

1. Mula-mula, klik SINI.

2. Isi butiran yang diminta. Sila isi mengikut petunjuk di bawah.

First Name : Nama pertama korang
Last Name : Nama bapa
Title : Nama blog korang
Company : Link blog korang
Address 1, Address 2, Address 3 : Alamat rumah korang
Zip/Postal Code : Kod kawasan
Country : Malaysia
State : Negeri?
City : Bandar?
Phone Number : No.hp korang
FAX : Nombor telefon rumah. Jika tiada, bagi saje nombor telefon lain
Email ID : Email korang
Preferred Payment Method : Nombor akaun bank korang
Cheque payable to : Nama penuh korang
Site Name : Nama blog korang
Site URL : Link blog korang
Description : -
Current daily unique visitors : -
Current monthly unique visitors : Sila rujuk uv bulanan blog di Nuffnang
Current monthly page views : Sila rujuk pageviews bulanan blog di Nuffnang
Projected monthly ad impression : -

Sila tick I agree to Terms and Condition serta isi kod bergambar. Pabila siap semuanya, klik Submit. Tunggu email dari Komli. Mungkin akan memakan masa beberapa hari.

Pihak Komli akan email korang untuk mengisi details yang mereka minta. Terdapat dua cara untuk korang reply email tu :

1) Fax "form detail" yang diorang bagi dalam email. 


Buka emel dari Komli, print attachment yang Komli bagi, isi form detail tu dan kemudian fax pada Komli. Kalau takde Fax, korang ikut cara kedua.

 
2)  Buka email dari Komli. Tekan "Forward" untuk edit emel tu, kemudian isi form details yang Komli bagi. Emel untuk reply semula : huier.lee@komli.com. Selepas siap isi, tekan "Reply".

* Sila isi form detail seperti petunjuk di bawah.


Company : Link blog korang
Address for Notification : Alamat rumah korang
Contact Name : Nama penuh korang
Contact Phone : No. telefon korang
Contact Fax : -
Contact Email : Email korang
Finance Contact Email : Email korang
IT Contact Email : -
Web Presence : Link blog korang
Ad Unit :  [ ] 300 x 250 [/] 728 x 90 [ ] 120 x 600 [ ] 160 x 600    
Payment Details : -
Bank Name : Jenis bank yang nak digunakan
Bank Branch Address : -
Account Name : Nama penuh korang
Account Number : Nombor akaun bank korang
SWIFT : -

* Di bahagian Ad Unit, korang boleh pilih saiz yang korang nak. Jika korang nak semua, tick la semua.

Jika korang dah siap kesemuanya, tunggu sehingga Komli reply semula untuk mengesahkan kesemua detail yang diberi. Mungkin akan memakan masa selama seminggu.

Setelah dapat emel balasan dari Komli, korang ikut arahan Komli yang seterusnya sehingga mereka beri link kod banner Komli pada korang. Setelah korang masukkan saje banner iklan Komli dalam blog, automatik pengiklanan Komli akan berjalan. Selamat mencuba! :)

7 sweet comments:

Cik Nur™ said...

komli..?
pertama kali dengar...
err..ke nur yg ketinggalan..?

Solehah Shamsuddin said...

@Cik Nur™ cuba nur tgk iklan atas iklan exabytes atas ni. atas iklan exabytes tu iklan komli :)

Mieya Atiera said...

Mieya cuba untuk setia pada yang satu je. huhu

Mrs Velentine said...

ehm belum terfikir lagi sebab nuffnang punya status akan terjejas

Deqla Manjew said...

1st time gak dgr ni...huhuhu....

♥ Lia Abdillah ♥ said...

thanks :)

Nazif Hakim said...

thanks tips komli! =)