Lazada Malaysia

Friday, May 11, 2012

Home » » Blogskin (Part 2) - Cara Membuat Cute Mp3

Blogskin (Part 2) - Cara Membuat Cute Mp3

Assalamualaikum.

Ini tutorial kedua saya, cara membuat cute mp3. Seperti mp3 widget yang ada di dalam blog saya. Kalau siapa-siapa yang nak ambik tuto ni, tolong kredit pada saya. Jika ada masalah mengenai upload lagu, sila bagitahu saya di ruangan komen entry ini. Terima kasih.

1. Wajib pergi WEBSITE untuk buat.

2. Kemudian cuma tengok gambar tak perlu buat apa-apa.

3. Klik GENERATOR .

4. Dekat bahagian CATEGORY tu sila tukar kepada COLORS kalau korang nak edit colour. Selepas edit colours, korang tukar balik kat CATEGORY tu kepada GENERAL balik .

5. Di bahagian AUTOPLAY pulak , sila TUKAR KEPADA ANGKA 1 .

6. Kemudian, sila pergi WEBSITE INI untuk memilih lagu yang korang nak letak. Sila taip lagu korang di bahagian SEARCH .

7. Bila dah keluar lagu korang tu , klik nama lagu tu.

8. Sila copy link HTML Embed.

9. Bukak Microsoft Office korang, kemudian paste link tadi.

10. Contoh : Link Lagu "Lovely Day ".


Park Shin Hye - Park Shin Hye Lovely Day[Instrumental]
http://irondj.net/mix/file/16029/park_shin_hye_-_lovely_day_instrument_.mp3&showstop=1&showvolume=1&showloading=always&volumeheight=9&width=203&height=20" />
download / iTunes / iron dj

11. Copy kod ini sahaja. :
http://irondj.net/mix/file/16029/park_shin_hye_-_lovely_day_instrument_.mp3

12. Kemudian , kembali semua ke MP3 PLAYER korang tadi.

13. Paste kod yang korang copy tadi kat bahagian MP3 .

14. Copy kod HTML code pulak dan kemudian macam biasa paste dalam blog.

15. Preview dan SIAP !

p/s : Cute mp3 ini boleh juga digunakan dalam apa-apa jenis blog. Perbezaannya cuma ketika kita nak pastekan kod lagu dalam blog kita.

2 sweet comments:

Eiya Mardia said...

salam..suke dgr music ni..ley tau tjuk ape ea :)

Eiya Mardia said...

salam..suke dgr music ni..ley tau tjuk x ye? :)