Lazada Malaysia

Tuesday, September 3, 2013

Home » Guinea Pig (Tikus Belanda) Yang Comel

Guinea Pig (Tikus Belanda) Yang Comel

Assalamualaikum.

Ini pertama kali saya tengok Guinea Pig aka Tikus Belanda. Housemate bawa dari rumah untuk dibela ke rumah sewa kami pula. Mulanya saya fikir Guinea ni hanya berwarna hitam, tetapi rupanya ada yang seakan coklat oren. Kalau korang tengok Guinea ni secara dekat, korang akan rasa nak gomoi diorang ni sepuas-puasnya. Apatahlagi saya yang dah tengok Guinea ni depan mata.haha


Kalau boleh, nak saje penuhkan makanannya dalam sangkar.
Saje bagi makan banyak supaya Guinea cepat tembam.


Dahla comel, pandai posing pulak tu. Geramnya...


Tengok bulu Guinea ni. Gebu kan? Macam plushie pulak.hee


video

Jom tengok video atas ni. Video Guinea tengah makan.


Guinea dah tidur. Tengok tu, tidur pun masih kekal comel.
Selamat malam, sayang. Sweet dream.

16 sweet comments:

Cik Aini said...

erkk..
telinga ke tu yg seakan2 kaler pink tu..comel2 tp rs geli dgn binatang berbulu ni.huhu

Deqla Manjew said...

nama dpn dia best.. nama belakang tu yg x best.. kompius di situ..hahahah.. mmg comei la solehah...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak geli la solehah dgn binatang2 mcm tu eheeeee

lelamaisara said...

comil tapi takut lak nak pegang..die gigit tak?

Solehah Shamsuddin said...

Ye cik Aini. tu telinga dy.hehe kelepet je telinganya tu

Solehah Shamsuddin said...

Ye kak. ktorg je pggil binatang ni sbagai guinea, tp org len sll pggil binatang ni sbgai piggy. hehe just tgk nme dpn je k. xdala rs smacam je.hehe

Solehah Shamsuddin said...

Hehe mle2 solehah tgk, mmg geli pada mulanya. tp dh tgk byk kli, rs mcm comel plak guinea ni.hehe xpyh geli la kak. guinea ni comel

Solehah Shamsuddin said...

guinea ni jenis menggigit, tp kna hati2 la sikit supaya xkna gigit.hehe

LYAfrina said...

skali tgk cam arnab..
ni tikus wonderpet tu kan?

Cik Nur™ said...

comei..tapi mcm takut je...hehehe

izan mama mia said...

mia suka laa binatang kecik comel gini..akak geli..hihih

eqbalzack said...

comei...tapi abg eq tak boleh bela sbb kat rumah ada meow...hehe

Masha Meisters said...

hehhe...gerem ah tengok binatang yang berbulu ni...tapi bukan ulat bulu tau...dulu masha ada gak hamster...tapi 3 ekor sudah dimamah si cat! huhu...kesian hek

Aine Ainun said...

mcam hamster ke solehah??

kayyana said...

macam hamster tapi die besar sikit ek? erm.. akak takleh la bela binatang berbulu ni.. nanti satu umah akak bersin.. haaacoommmm...!!!

Cinta Misteri said...

CiM pernah bela dulu...tp dah mati sbb tak pandai nak pelihara. beli 2 ekor jantan betina, yg betina mati dulu, agaknya bergaduh sbb nmpk byk luka. last2 yg jantan pun mati juga sbb mcm merajuk taknak makan.