Lazada Malaysia

Monday, August 26, 2013

Home » » Tutorial : Cara Dapatkan Permalink Gambar / Status Facebook

Tutorial : Cara Dapatkan Permalink Gambar / Status Facebook

Assalamualaikum.

Rupanya masih ramai lagi yang tak tahu cara dapatkan permalink facebook. Semalam boleh dikatakan 5 orang inbox fb saya untuk tahu cara dapatkan permalink. Disebabkan masih ada yang tak tahu, saya akan share caranya di sini. Nanti bila ada yang ada tanya lagi, saya akan terus bagi link entri ni untuk diorang tengok. Mudah saje nak ambik permalink ni. Cara-caranya ialah :

1. Minta kawan korang untuk like gambar/status yang korang post dalam facebook.

2. Klik dan buka notifications like tadi.


3. Tengok link di bahagian atas. Copy link tu. Contoh :


Permalink :

Ini saje caranya. Mudahkan? Lepas ni, korang bolehla join contest yang kehendakkan permalink. Mudah saje nak ambil permalink.

6 sweet comments:

lelamaisara said...

semudah 123...heheheh...tq solehah...

Nasuha said...

Jom sertai Segmen: Doodle Aku & Gitar dan dapatkan doodle muslimah pegang gitar yang comel. http://nasuhanass.blogspot.com/2013/08/segmen-doodle-aku-gitar.html

Cik Nur™ said...

oo..gitu caranyaaa..!!
faham2.. :)

thanks solehah..

Yumida Huda said...

ooo..thanks solehah utk tunjuk ajarnya
menambah pengetahuan di dada

Rosmiza Ali said...

Nice sharing.. Hope mereka yang belum tahu tu boleh manfaatkan tutorial ni.. =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

Deqla Manjew said...

senang je rupanye...hihi.. thanks sharing dear.. ;)