Lazada Malaysia

Sunday, September 8, 2013

Home » » Tutorial : Buat Facebook Chat Layout

Tutorial : Buat Facebook Chat Layout

Assalamualaikum.

Sebenarnya extension ni dah lama ada, tapi baru harini saya install Facebook Chat Layout ni. Kalau korang teringin nak jadikan Facebook Chat korang cantik, korang bolehlah install extension ni. Bagi perempuan, mestilah nak install. Kan3? :) Apa kata korang tengok dulu cara-cara install Facebook Chat Layout ni.

* Hanya untuk Google Chrome sahaja *

1. Mula-mula klik SINI.

2. Bagi pengguna Mac Os, akan keluar page seperti gambar di bawah. Kalau nak install, korang boleh ikut anak panah yang ditunjukkan kemudian klik "Add". Bagi pengguna Windows pula, klik pada butang hijau "Add to Chrome" kemudian klik "Add".


3. Install extension tu sehingga habis dan jika korang dapat page seperti gambar di bawah bermakna korang dah berjaya install extension tu.


4. Tengok bahagian atas, ada ikon Rilakuma kan. Klik ikon tu untuk ubah ikon yang korang nak. Kalau saya, saya pilih Hello Kitty. Untuk pengguna Windows, cara ni sama dengan Mac Os.


5. Buka facebook korang sekarang! Dah jadi? Comelkan... :)


Maaf, saya terpaksa clearkan chat di antara saya dan Ainan. Kepada yang dah berjaya, lepas ni korang mesti ada mood yang ceria untuk selalu mengadap chat Facebook. Maklumlah kotak chat dah cantik.

8 sweet comments:

AyuInsYiraH said...

alam...ada masa nanti singgah pula la ke blog ayu yer..ayu ada buat segmen..

http://www.ayuinsyirah.my/2013/09/segmen-ayu-upsr-oh-upsr.html

AyuInsYiraH said...

alam...ada masa nanti singgah pula la ke blog ayu yer..ayu ada buat segmen..

http://www.ayuinsyirah.my/2013/09/segmen-ayu-upsr-oh-upsr.html

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nice tutor solehah

Cik Nur™ said...

ohhh.boleh tukar2 ke..??
baru tahu ni...
hehehe

Chic Na said...

comelnya.. bila rajin nanti lah nak buat jugak. hihi..

Cik Aini said...

comel lah Solehah :)
rajin Solehah explore :)

Deqla Manjew said...

comel la.. tp rasanya x buat kot.. biarlah yg sedia ada.. janji dpt chat sudah..haha.. tu nk tayang chat dgn ainan ke? hihi

Eyma su said...

comel nyer..^^