Ada tiga talam yang kami gunakan untuk menggentelkan tepung-tepung ni jadi bulat kecik seperti gambar di atas. Nampak senang, tapi lama jugakla mengadap tepung-tepung ni.
Selepas siap gentelkan, kami pun masak.
Muat dalam satu periuk.
Muat dalam satu periuk.
Tengah mendidih.
Wadai kiping siap dimasak dan sedia untuk dihidangkan.
Aikk, miaw pun ada. Iklan, iklan... :D
Dua mangkuk saya makan.
Sedap sangat-sangat! Korang cubalah... :)
p/s : Update entry, guna laptop kawan. Kalau ada masa, saya bw blog korang nanti ye.
Macam best je. Kan lagi best kalau ada resipi. ehehe baru follow sini.
ReplyDeleteas slm
ReplyDeleters mcm tau bubur kan?
ada setenagh org buat warna warnikan tepung tu.. :)
ReplyDeleteSedap ye....dah lama tak makan ni tau....nyummmmm... Eh solehah cantik la pinggan tu...
ReplyDeleteakak suka kuih nie..sedap...dua mangkuk solehah makan hihihi
ReplyDeletepergghhh nmpk sdp..kalo sis deqla, 2 mangkok x cukop! haha
ReplyDeleteOwh! Wadai kiping ke nama benda ni? Pernah makan, tapi rasanya orang belah2 pantai timur panggil lain.. Hehehe..
ReplyDeleteehm tak pernah dengar lah solehah..tp nampak sedap
ReplyDeletetak pernah tau pun makanan ni. mcm best.
ReplyDelete