Lazada Malaysia

Wednesday, June 21, 2017

Pemenang Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia

Assalamualaikum.

First of all, saya nak ucapkan terima kasih kepada semua 51 peserta yang join Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia. Dan semuanya 100% follow semua rules. Huwahhh give the clap buat semua yang sudi join GA saya. Terima kasih sesangat tau.

Tak sangka dah tamat giveaway ini. Saya tau semua peserta dah tak sabar nak tau siapa yang menang. Sebelum saya umumkan pemenang, di bawah ini ialah senarai semak peserta yang join GA ini.


20. http://www.opzzpinky.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
21. https://nourayuadieb.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html?m=1
22. http://www.syuhadasalleh.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
23. http://bivichan.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
24. https://hanyadihatiku.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
25. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin_16.html
26. https://colouroflifek.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
40. http://www.helloaiman.com/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
41. http://fws00blog.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html


Semua pemenang telah dipilih oleh RANDOM.ORG

 29. http://penselduabee.blogspot.com/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html










38. http://nasuha-itsmyessay.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html










35. https://intansaffyna.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html












Tahniah buat semua pemenang.  Kepada semua pemenang, saya akan send chat Fb untuk korang recheck semula username SGShop korang sebelum saya berikan kepada pihak SGShop Malaysia.

Kepada yang tidak menang, maaf sebab tidak terpilih. Btw, saya dah follow IG semua peserta. Semoga persahabatan kita kekal selamanya. Thank you <3

Wednesday, June 14, 2017

Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia

Assalamualaikum.

Hari ini saya nak buat Giveaway yang tersangat simple. Korang hanya perlu follow syarat-syarat yang diberikan, then korang boleh menang 10 x RM100 shopping credit disponser oleh SGShop Malaysia. Jadi saya hanya mencari 10 pemenang sahaja.

Giveaway ini akan berlangsung bermula 14 Jun 2017 - 20 Jun 2017
( 1 MINGGU SAHAJA )

Berikut ialah syarat-syarat Giveaway :

1. Buat satu entri bertajuk "Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia".



2. Copy banner Giveaway di atas INI ke dalam entri GA dan linkkan banner dengan link entri INI.

3. Wajib daftar akaun SGShop di SINI dan inform Username SGShop korang di dalam entri GA korang. (Hadiah akan dimasukkan terus ke dalam akaun SGShop pemenang)

Contoh : Username SGShop | SGShop Malaysia

4. WAJIB follow blog INI dan inform nama id blog korang di dalam entri GA korang.

Contoh : Id Blog | Solehah Shamsuddin

5. WAJIB add Facebook INI dan inform nama akaun Facebook korang di dalam entri GA korang.

Contoh : Facebook | Solehah Shamsuddin

6. WAJIB follow Instagram INI dan INI serta inform nama akaun instagram korang di dalam entri GA korang. 

Contoh : Instagram | @solehah.shamsuddin


7. Copy link entri GA korang yang dah siap tu dan paste ke dalam komen entri ini.


*******************************************

Ini sahaja syarat-syarat GA. Korang wajib follow semua syarat-syarat di atas, jika tiada salah satu syarat, penyertaan terpaksa dibatalkan. Pemenang akan dipilih melalui random.org.  Semoga berjaya.

Link Entri Peserta
*Sila check kesemua syarat dipatuhi terlebih dahulu sebelum send link entri di sini. Kesemua syarat ini adalah perjanjian saya dengan pihak SGShop Malaysia. Jika tiada salah satu, saya terpaksa batalkan penyertaan. Yang paling penting, sila pastikan username SGShop korang betul dan available. Jika korang menang dan pihak SGShop Malaysia xboleh masukkan shopping credit tu, jangan salahkan saya ye!

20. http://www.opzzpinky.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
21. https://nourayuadieb.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html?m=1
22. http://www.syuhadasalleh.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
23. http://bivichan.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
24. https://hanyadihatiku.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
25. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin_16.html
26. https://colouroflifek.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
40. http://www.helloaiman.com/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html
41. http://fws00blog.blogspot.my/2017/06/giveaway-rm1000-by-solehah-shamsuddin.html

. . . CLICK HERE . . .

Friday, June 9, 2017

Review Saya Mengenai SGShop Malaysia

Assalamualaikum.

Korang pernah ke dengar ataupun usha laman web SGShop Malaysia ni? Bagi yang pernah, maybe sebab korang dah pernah shopping di sini. Bagi yang tidak pernah dengar pulak, jom baca entri ni sampai habis. Buat pengetahuan semua, SGShop Malaysia ini sebenarnya merupakan ejen Taobao di Malaysia dan ini bukanlah kali pertama saya menjejakkan diri ke laman web SGShop Malaysia ini kerana sebelum ni saya ke sini untuk memborong baju.

Review saya mengenai laman web SGShop Malaysia?

1st review : Soalan pertama saya masuk dalam laman web ni "Oh no, kenapa dalam Bahasa Cina ni?". Rasa terkejut tergamam sebab tak paham sepatah tulisan pun. Hahaha belek punya belek, rupanya ada translation. Fuh, selamat. Ingatkan 100% dalam bahasa cina. Terbaiklah SGShop sediakan translation, maka ini akan memudahkan kami yang tak paham tulisan cina ni untuk shopping.

2nd review : Bila saya masuk laman web ini akan membuatkan saya rambang mata. Mana tak nya, semua barang-barang yang dijual harganya murah dan sangat berpatutan. Terasa macam nak beli semua. Korang bayangkanlah, ada harga barang yang dijual dalam ni berharga bawah RM 1. Jadi, korang2 yang baca ni tak teringin ke nak usha jugak? Heee...

3rd review : Korang pernah terfikir tak, nak rasa "bajet2" jap sebab boleh shopping dari luar negara tapi dalam harga yang sangat murah dan berpatutan. Sesiapa yang teringin tu, apa lagi jomlah masuk ke laman web SGShop Malaysia ini.

4th review : Dalam laman web ini juga, korang akan dapati barang-barang yang dijual adalah sama jenis tapi harga berbeza. Buat pengetahuan korang, dalam SGShop ni terdapat pelbagai ejen atau seller. Jadi korang boleh pilih samada nak yang murah ke, ada free gift ke, tiada cas penghantaran ke dan lain-lain lagi. Bagi saya, ia semua di dalam tangan kita.

5th review : Kita akan dapat "free shipping fee" jika kita beli 1-5 items per order. Jika lebih dari 5 items akan dikenakan shipping fee. Oklah tu kan dapat free shipping fee daripada langsung takda. Jadi bagi sesiapa yang nak shopping kurang dari 6 barang, korang bolehla enjoy free shipping fee tu ye.

6th review : Memang nasib saya kot sebab ada satu item saya ni saya terpaksa tunggu order beberapa hari lagi sebelum dikatakan stok habis. Nasib tak lama tunggu. Takpelah nak buat camna, maybe sebab laku sangat. Yang penting, duit telah di"refund". Maka, saya order barang lain pulak. Makin bertambah lagilah order saya.


7th review : Di dalam laman web SGShop ni kita boleh pilih jenis postage yang kita nak guna. Nak cepat ada, nak lambat ada, nak yang mahal ada, nak yang murah pun ada. Haa, tu semua di hujung jari kita. Nanti saya update / edit entri ni berkaitan "Shipping Method" selepas semua barang saya otw pos ke Malaysia. Ni saya kena tunggu dulu order baru saya sampai ke "warehouse". 


***************************

Inilah barang2 yang saya order. 12 item semuanya berharga lebih RM500. Jubah raya + kipas. Kipas tu saya saja beli sebab raya nanti kan ramai orang kat kg atok. Jadi sebagai langkah berjaga, saya beli. Jubah tu saya melaramlah raya nanti. Thanks SGShop Malaysia atas sponser ni.













Oklah ini saja review saya. Next week saya akan mulakan giveaway ini. Maybe saya akan buat lucky draw giveaway beserta syarat2 yang diberikan. Mudah saja giveaway tu, jangan lupa join tau. Hadiahnya ialah 5 x RM100 shopping credit sponsored by SGShop Malaysia.


Kepada sesiapa yang nak join giveaway, boleh follow blog saya ini @ facebook Solehah Shamsuddin @ instagram Solehah Shamsuddin supaya tak terlepas join. Join jangan tak join!

Tuesday, May 23, 2017

JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA TAHUN 1438H / 2017M BAGI SELURUH NEGERI-NEGERI DI MALAYSIA DAN SINGAPURA

JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA TAHUN 1438H / 2017M BAGI SELURUH NEGERI-NEGERI DI MALAYSIA DAN SINGAPURA

MALAYSIA

PERLIS


KEDAH








PULAU PINANG


PERAK








WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR & PUTRAJAYA


WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN


SARAWAK










SELANGOR


NEGERI SEMBILAN



MELAKA


JOHOR





PAHANG







TERENGGANU





KELANTAN



SABAH










SINGAPURA