Lazada Malaysia

Tuesday, July 23, 2013

Home » Kisah Saya Bersama Seorang Doktor

Kisah Saya Bersama Seorang Doktor

Assalamualaikum.

Sebenarnya ini bukan kali pertama saya bermimpi mengenai doktor yang saya tak kenalpasti siapa. Mana tidaknya, tiap kali bermimpi mesti saya tak nampak muka doktor tu. Ni lagi lah buat saya pelik. Semalam, nak dijadikan cerita saya bermimpi lagi mengenai seorang doktor. Seperti biasalah saya konfim tak nampak muka doktor tu. Kesian saya kan. Okay, sekarang saya nak ceritakan mimpi saya semalam.

Saya dan keluarga saya keluar untuk bershopping di The Store. Tetapi setelah selesai beli barang dan dalam perjalanan balik, tiba-tiba saya teringat yang saya masih tertinggal satu barang yang belum dibeli. Oleh sebab itu, saya meminta abah saya untuk singgah sebentar di pasaraya Giant. Saya keluar beli barang bersama adik saya. Setelah selesai membayar di kaunter, saya tersedar yang adik saya hilang. Saya mula risau. Disebabkan saya mencari, saya pula yang tersesat. Saya tak jumpa pintu keluar pasaraya. Alahai satu masalah lagi datang. Tapi yang saya pelik, saya ikut kata hati untuk ikut seorang jejaka ni dari belakang, dengan niat jika saya ikut dia, saya akan dapat keluar dari pasaraya ni. Ye Alhamdulillah saya berjaya keluar.

Saya keluar dengan harapan untuk bagitau keluarga saya yang adik saya hilang. Tetapi harapan meleset sekali lagi kerana saya tersesat lagi. Penat saya cari jalan keluar, tapi tak jumpa. Cari punya cari, saya terjumpa jejaka yang saya ikut tadi. Terdetik dalam hati saya untuk ikut dia sekali lagi dengan harapan dapat keluar dari tempat tu. Seperti biasa dia di hadapan, saya ikut dia dari belakang. Jalan dahla berbukit, penat okay. Saya berhenti sekejap kerana tercungap-cungap keletihan. Tiba-tiba laki yang saya ikut ni hulurkan tangan dia pada saya. Alamak, kantoi sudah yang saya ikut dia dari tadi. Saya fikir dia tak sedar yang saya ikut dia. Saya sambut tangan dia dan dia genggam tangan saya. Kami mendaki bukit sampai pimpin tangan. Sweet kan? haha seperti biasa, saya masih tak nampak muka laki tu.

Boleh dikatakan lama juga kami mendaki. Dalam 5 minit camtu. Tiba-tiba, saya sesak nafas. Saya pengsan dan bila tersedar semula, saya sudah ada di atas katil hospital. Masa saya tersedar, saya nampak muka doktor yang rawat saya. Dengan perasaan  ingin tahu, saya terus tanya doktor tu siapa yang hantar saya ke sini. Dengan spontan doktor tu bagitau dialah laki yang pimpin tangan saya tu. Bila saya ingin tengok muka doktor tu sekali lagi, terus muka doktor tu kabur. Pada mulanya saya memang dapat tengok muka doktor tu, tapi saya terlupa mukanya camne. Sebab tu saya nak tengok sekali lagi muka doktor tu, tapi apakan daya. urmmm...

* Korang rasa apa maksud mimpi ni ye? Ke doktor tu bakal suami saya?

22 sweet comments:

ainil fazieda said...

Bestnya mimpi , dramatik :) Petunjuk jodoh kot . Nak dapt suami doktor . Wah! ^^ gile best . Tapi Ainil xpndai nk tilik mmpi ponnnn :) hehe

...iSyA Purple* said...

mula2 kat supermarket. pastu camana pulak boleh sampai kat tmpt yg berbukit bukau tu? hehe.. best la mimpi tu.

Deqla Manjew said...

alamakk.. xtau la pulak nak tafsir2 mimpi...yg akk tahu mimpi mainan tdo..tp xtau la kann.. wallahualam..

Solehah Shamsuddin said...

@...iSyA Purple* sampai tempat berbukit tu lepas saya dapat keluar dari supermarket tu.kan sy tersesat lagi.sebab tu saya terjumpa doktor tu lagi.penatla mimpi camni sebab banyak berjalan.mungkin sebab dalam mimpi tu saya pengsan sebab saya penat berjalan dalam mimpi tu.

Solehah Shamsuddin said...

@ainil fazieda Sy xpernah terfikir nk kwin dgn doktor sbb sy xprnh berkawan dgn mana2 doktor.Mimpi ni buat saya fikir byk kali.urmmm

Solehah Shamsuddin said...

@Deqla Manjew Tu lah kak.Solehah pn xtau nk ckp cmne, bingung sbb mimpi cmni.

Lynn Munir said...

Mana tau kan beneran jadi bakal suami...hehehe.
Selamat menjalani ibadah puasa Solehah.

Nurfaezah Abdullah said...

cool lah kalo dapat suami doc :)

Yumida Huda said...

romantisnye mimpi...ala2 dlm drama tv..hehe
erm..x reti sgt nak tafsir mimpi...hope solehah berjumpe jodoh yg terbaik n soleh

Chic Na said...

hihihi.. mimpi memang pelik2 kan.. kadang2 tak masuk akal bila fikir..

Rosmiza Ali said...

Entah2 nak dapat jodoh dengan doktor tak? Hehe.. =)

Cik Nur™ said...

dari giant terus ada berbukit bukau...mmg hebat betullah mimpi solehah ni...

xtahulah nak kata maksud apa..tapi ingat mlm ni sebelum tido jgn lupa baca doa....

Masha Meisters said...

hehe....tak tau la pulak...kalau mimpi patuk ular tahu la...hehe
pernah juga berkawan dgn doc,tapi macam susah nak go through sbb jadual depa pack sgt...asyik delay date je....huhu

Solehah Shamsuddin said...

hahaha lawakla pulak baca komen korang ni. ehem2 korang doakan mimpi ni jadi kenyataan okay. hehe kepada mana2 doktor yang da baca blog sy ni,jgn jadi silent readers pulak ye. dahla sy malu cerita mimpi ni dlm blog ni. ngeee :D

Mrs Velentine said...

alamak tak tau nak tafsir lah

hasrul effendi said...

mgkin lelaki 2 atw dkter 2 seowg kwn atw tman yg paling rapat dgn solehah dlu... cbe solehah cek fb solehah ea...

hasrul effendi said...

mgkin jejaka atw dktr 2 dlu kwn atw tman rapt solehah.. cbe solehah cek fb solehah ea..

hasrul effendi said...

cbe cek fb solehah..

Solehah Shamsuddin said...

Ye mmg skrg sy da kwn semula dgn kwn sy dlu. kami contact blik. tp mslhnye xphm mksd mimpi ni apa. cmne tau apa mksdnye?

hasrul effendi said...
This comment has been removed by the author.
Solehah Shamsuddin said...

Awk ni spe sbnrnye. maaf sy xtau fb awk. jdi awk xleh suruh sy add fb awk.

hasrul effendi said...
This comment has been removed by the author.